PRI coaching en therapie

Heb je last van stress, voel je je uitgeput of gevloerd aan het einde van een werkdag? Ga je dingen uit de weg uit angst, verlies je je regelmatig in irritatie of boosheid? Ervaar je problemen in de omgang met je baby of in de opvoeding van je kind(eren)? Heb je problemen in je relatie?

Heb je misschien ook traumatische ervaringen in je jeugd gehad? Of al eerder hulp of therapie gehad en blijf je tegen dezelfde dingen aan lopen?

De methode PRI geeft je handvatten om je problemen effectief aan te pakken. Ben je bereid zelfonderzoek te doen en de methode Past Reality Integration (PRI) aan te leren?

Wat is PRI?

PRI is een bewustzijnsleer. Als je de methode in de vingers hebt, ben je je bewust van je waarnemingen en interpretaties en weet je hoe jouw verleden je blik op het heden kleurt.
De methode PRI helpt je om bij wijze van spreken je ‘gekleurde bril’ af te zetten. De emotie die je belemmerde, verdwijnt. Of dat nu gaat om stress, angst, onzekerheid of irritatie. Je ziet weer wat er werkelijk aan de hand is. En van daaruit – vanuit die ontspanning – komt er vanzelf een reactie die past bij de situatie waar je in zit.

Belangrijk ook: je leert de PRI-methode zelfstandig toe te passen. Heb je een PRI traject afgerond en kom je weer ergens in? Jij weet hoe je er weer uit kan komen.
Dit werpt zijn vruchten af. Je voelt je rustiger, krachtiger en ontspannen. Een gelukkiger mens, een ontspannen ouder, partner, vriend(in), medewerker. In verbinding met jezelf en de ander.

Hoe gaat dit dan in de praktijk?

Ik leer je hoe je zelf PRI kunt toepassen. Je doorloopt verschillende belangrijke fases: zelfobservatie, werken met je reactie en gedrag, voelen wat daaronder zit.

In de fase zelfobservatie ga je herkennen waar je last van hebt en in welke situatie. Je krijgt inzicht in wat je zo raakt.

In de fase werken met je reactie en gedrag ga je bewust stoppen met bepaald gedrag. Dit brengt je bij je oude pijn.

In de derde fase leer je pijnlijke verdrongen herinneringen op te halen en te ‘bewerken’. Je bewerkt het naar: het is oude pijn, voorbij, het hoorde bij het kind dat ik was, niet bij mijn leven nu. In deze onschadelijke vorm sla je het op in je langetermijngeheugen.

Door deze fasen te doorlopen, train je je bewustzijn. Je bent je bewust van de huidige werkelijkheid én van de oude pijn die je tegelijkertijd kan voelen. Deze oude pijn van het kind dat je was, heeft geen invloed meer op je huidige leven. Je schiet niet meer in de ‘overlevingsstand’, in de emotie die je zo belemmerde. Dat is een wereld van verschil!

Wil je dit? Wil je meer informatie? Neem contact op.

Kijk hier voor meer informatie over PRI en ouderschap

De grondlegger van PRI is Ingeborg Bosch. Wil je haar zelf aan het werk zien? Geef je dan op voor een webinar op www.prionline.nl

Zoek je ook begeleiding op andere vlakken in je ouderschap? Of begeleiding van je kinderen? Dan kan ik je verwijzen naar mijn netwerk.

Nu ik geleerd heb PRI toe te passen, voel ik meer ruimte, voel ik me vrijer, ook met J. en anderen. Je kunt goed luisteren, stelt goede vragen en vat goed samen. Dat helpt. Ook je rust is fijn.


Anny