Emotionele Bevrijding:SAI (see always inside):De sleutel ligt in jezelf

Een nieuw boek (november 2023) in de reeks van PRI (Past Reality Integration) boeken door I.Bosch over emotionele vrijheid; het niet meer gevangen zitten in onze emoties of gevoelens. In plaats van dat emoties de regie over ons leven hebben, krijgen we zelf de regie over ons leven.

Bij een onaangenaam gevoel kunnen we er bewust voor leren kiezen om iets anders te gaan voelen. Hoe? Door er volledig bewust van te zijn dat onze emotionele toestand niet wordt veroorzaakt door het gedrag van anderen of de gebeurtenissen die we meemaken, maar voortkomt uit het ‘emotionele reservoir’ dat we al binnenin ons dragen sinds onze eerste levensjaren. Dit reservoir van gevoelens is het resultaat van de ervaringen die we in onze eerste levensjaren hebben opgedaan. Pijnlijke ervaringen die we niet konden verwerken omdat er niemand was die ons daarmee hielp. Ervaringen die in ons onderbewustzijn zijn opgeslagen als een imprint van wat we van het leven kunnen verwachten en hoe dit het beste te overleven.

Dit boek bouwt voort op de basisprincipes van de PRI-methode (Past Reality Integration), voegt daar de See Always Inside-methode aan toe en beschrijft zes zogenaamde ‘freedom tools’. Tools die je kan leren toepassen om zelf aan het roer te staan van je leven. Je niet te laten leven door emoties en gevoelens maar te leven vanuit vreugde, liefde, lichtheid en verbinding.

Een makkelijk leesbaar boek met vele herkenbare voorbeelden. Net als je een taal wilt leren, leer je in deze methode stap voor stap de vaardigheden, de zinsopbouw en kan je je vervolgens redden in situaties waarin je de taal moet spreken.